Media Gallery Latest News Selamat Hari Peneroka FELDA 2021 - Pengarah Besar FELDA

Nur Aira Nabila

Minat adik Aira Nabilah terhadap robotik ini terbit apabila beliau menyertai program FELDA Digital Maker Hub: Coding & Robotics di sekolah rendah beliau di rancangan FELDA. Menurut adik Aira, apabila besar kelak, beliau ingin menabur bakti sebagai guru robotik mendidik anak bangsa terutama warga FELDA generasi baharu. Yayasan Felda
#KejayaanDalamKeberkatan
#FDMHCodingRobotics
#GenerasiBaharuFELDABerjaya

Muhamamd Aqil

Adik Aqil Mustaqim, pelajar SK LKTP FELDA Tenang merasa amat seronok apabila sekolah rendah tempat beliau belajar mempunyai Kelab Robotics dimana adik Aqil dapat mempelajari ilmu baharu. mencapai cita-cita sebagai juruterbang. Inisiatif FELDA dalam memperkenalkan FELDA Digital Maker Hub: Coding & Robotics di sekolah rendah dalam rancangan FELDA mensasar kepada pemantapan kemahiran, kreativiti dan meningkatkan penguasaan murid khususnya dalam pembelajaran robotik. Semoga Adik Aqil maju jaya dan berjaya mencapai cita-cita sebagai juruterbang kelak!
#KejayaanDalamKeberkatan
#FDMHCodingRobotics
#GenerasiBaharuFELDABerjaya

Tuan Nur Azreen

“Besar nanti, saya ingin jadi usahawan robotik!” Itulah cita-cita adik Tuan Nur Azreen, pelajar SK LKTP FELDA Tenang yang mengikuti program Coding & Robotics inisiatif pendidikan FELDA Digital Maker Hub. FELDA komited untuk menambah nilai pendidikan sedia ada dengan pembelajaran teknologi bermula di peringkat sekolah rendah sebagai persediaan generasi FELDA mendepani Revolusi Industri Keempat (IR 4.0).
#KejayaanDalamKeberkatan
#FDMHCodingRobotics
#GenerasiBaharuFELDABerjaya

Hafiza Kamshah

“Saya seronak belajar Coding & Robotics. Sekarang saya sudah mahir pasang wayar LED, ucap adik Hafiza Kamshah.
Adik Hafiza yang merupakan pelajar Tahun 6 SK LKTP FELDA Tenang gembira kerana walaupun belajar di dalam rancangan FELDA, namun berpeluang mempelajari Coding & Robotics, inisiatif pendidikan dari FELDA.
Program FDMH-Coding & Robotic ini kini telah dilaksanakan di 71 buah sekolah rendah yang terdapat dalam wilayah FELDA seluruh negara.
#KejayaanDalamKeberkatan
#FDMHCodingRobotics
#GenerasiBaharuFELDABerjaya

Cikgu Khairul Aniza

Inisiatif FELDA dalam memperkenalkan FELDA Digital Maker Hub: Coding & Robotics di sekolah rendah dalam rancangan FELDA mensasar kepada pemantapan kemahiran, kreativiti dan meningkatkan penguasaan murid khususnya dalam pembelajaran robotik.
“Pelajar SK LKTP FELDA Tenang menyambut baik inisiatif ini. Melalui pembelajaran Coding & Robotics,, pelajar mampu bersaing dengan pelajar di bandar dari segi kemahiran dan teknologi semasa” – Cikgu Khairul Aniza.
#KejayaanDalamKeberkatan
#FDMHCodingRobotics
#GenerasiBaharuFELDABerjaya

qr code 2903
Federal Land Development Authority, FELDA Tower, Platinum Park, No. 11, Persiaran KLCC, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia.
Telephone: 03 2191 2191| Facsimile: 03 2191 2590 | Email : [email protected]

Best viewed using the latest version browser with Resolution 1280 x 1024 and above.

socmed1 socmed2 socmed3  socmed4  socmed4  socmed1