Media Paparan Galeri Berita FELDA #RESTART : Pelarasan Pinjaman Peneroka
Pusat Mengumpul Getah PMG
 
“Pengambilalihan ini akan memberi manfaat kepada peneroka tanaman getah di mana kos operasi kilang (KOK) berkurangan dan secara tidak langsung meningkatkan pendapatan peneroka FELDA tanaman getah”
 
Dato’ Zainal Abidin Ahmad, Ketua Peneroka FELDA Wilayah Raja Alias menzahirkan rasa syukur atas pengambilalihan Pusat Mengumpul Getah (PMG) oleh FELDA . Pengumuman ini merupakan antara pengumuman yang disampaikan oleh YAB Perdana Menteri di sambutan Hari Peneroka FELDA 2022 dan memanfaatkan peneroka tanaman getah.
 
Beliau turut berkongsi ia sememangnya memberi sinar gembira kepada peneroka tanaman getah dan berpendapat, peneroka bersama pihak pengurusan terus berusaha mencapai hasil lebih tinggi bagi membantu meningkatkan pendapatan peneroka.
 
PMG Fisal Abd Aziz
 
“Saya sangat bersyukur dan gembira apabila peneroka tanaman getah diberi manfaat ini. Ini adalah keputusan terbaik untuk warga peneroka tanaman getah”
 
Lanjutan dari pengumuman YAB Perdana Menteri di sambutan Hari Peneroka FELDA 2022, Encik Fisal Abd Aziz, Ketua Peneroka FELDA Bukit Tembaga turut berkongsi pandangan peneroka juga harus pantau dan cakna akan hasil ladang. PMG yang kini diurus oleh FELDA akan membantu meningkatkan pendapatan peneroka disamping berkurangnya Kos Operasi Kilang (KOK). 
 
Dengan inisiatif pengambilalihan ini, semoga ia akan dapat membantu peneroka tanaman getah dan mendorong semangat permuafakatan lebih tinggi. InsyaAllah.
 
#KejayaanDalamKeberkatan
#LadangKitaHasilKita

 PMG Hamdan Hamzah

“Alhamdulillah, dengan pengambilalihan PMG ini, pendapatan peneroka akan lebih meningkat. Saya juga telah rasai peningkatan hasil ini apabila Kos Operasi Kilang (KOK) dikurangkan”
Encik Hamdan Hamzah, Ketua Peneroka FELDA Batu 8, Wilayah Alor Setar berkongsi rasa syukur dan mewakili peneroka tanaman getah di rancangan beliau menzahirkan rasa gembira dan terima kasih atas pengumuman oleh YAB Perdana Menteri di sambutan Hari Peneroka FELDA 2022.
 
Semoga dengan inisiatif ini, akan dapat membantu meningkatkan kelestarian hidup warga peneroka dan peneroka tanaman getah. 
 
#KejayaanDalamKeberkatan
#LadangKitaHasilKita

 

 
 
 

 

qr code 2903
Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan, Menara FELDA, Platinum Park, No. 11, Persiaran KLCC, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia.
No. Tel: 03 2191 2191| No. Faks: 03 2191 2590 | Emel : [email protected]

Paparan terbaik menggunakan pelayar popular dan terkini dengan minimum resolusi 1280 x 1024 piksel dan ke atas.

socmed1 socmed2 socmed3  socmed4  socmed4  socmed1