Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah 1956.
 
     | 
CPO : RM 4,534.00 (per tan)
soalan lazim2 hubungi kami2 aduan2 petalaman3
Petugas Pengumuman Senarai Pengumuman Perutusan Tahun Baru Cina 2020 Daripada Dato' Seri Mohamed Azmin Ali, Menteri Hal Ehwal Ekonomi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

YBhg. Tan Sri / Dato’/ Datuk / Datin / Tuan/ Puan,

CNY

PERUTUSAN TAHUN BARU CINA 2020

Tahun Baru Cina merupakan perayaan terpenting kaum Tionghua di seluruh dunia. Di Malaysia, perayaan tersebut disambut meriah oleh jiran-jiran dan rakan-rakan kita dari masyarakat Tionghua. Bahkan sambutan tersebut menjadi sebahagian dari kebudayaan Malaysia.

Penyertaan pelbagai masyarakat dalam acara-acara sambutan Tahun Baru Cina mencerminkan budaya toleransi dan apresiasi kepada kepelbagaian yang berakar dalam sanubari bangsa Malaysia.

Inilah kekuatan Malaysia. Perayaan satu kaum turut disambut oleh kaum-kaum yang lain, menampilkan Malaysia laksana sejambak bunga yang berwarna-warni. Marilah kita pertahan dan kekalkan keindahan ini. Kita maju bersama dan makmur bersama.

Sungguh gemilang negeriku,

Aman makmur kaya raya,

Tanah pusaka bertuah,

Berbagai bangsa di dalamnya,

Hidup damai dan bersama.

Sempena musim perayaan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada masyarakat Tionghua yang menyambutnya. Semoga tahun ini dimurahkan rezeki, dilimpahi keberkatan dan diberi kebahagiaan bersama keluarga, saudara mara, jiran-jiran dan sahabat handai yang terdiri dari semua rakyat Malaysia.

鼠 年 大 吉

shǔ nían dà jí

平 安 如 意

píng ān rú yì

经 济 兴 旺

jīng jì xìng wàng

繁 荣 昌 盛

fán róng chàng shèng

MAKMUR2030

Kaji Selidik Portal