Peneroka Sumbangan Sosioekonomi Pendidikan Program Pembangunan Sekolah Program Hafazan Murid Asrama Sekolah Harian KPM-FELDA

Program Lonjakan Kecemerlangan Pendidikan Warga Felda

Objektif 
  • Tujuan utama program ini adalah untuk meningkatkan kecemerlangan pelajar dalam menghadapi peperiksaan UPSR dan SPM 2019 dengan menggunakan teknik dan cara menjawab dengan lebih sistematik daripada guru pakar yang terpilih dari Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) dan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD).
  • Pihak pengurusan FELDA, YAPEM, KPM, JPN, PPD Wilayah FELDA, Rancangan, sekolah, kaunselor, ibu bapa, NGO, JKKR dan juga lain-lain institusi kepimpinan akar umbi FELDA telah terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam pelaksanaan program ini.
Kumpulan Sasar 
  • FELDA melalui Jabatan Pendidikan, dan Yayasan Pekerja Malaysia (YAPEM) telah mengadakan Program Lonjakan Kecemerlangan Pendidikan Warga FELDA melibatkan pelajar Tahun 6 dan Tingkatan 5 2019 di FELDA Wilayah.
  • FELDA Wilayah Raja Alias terpilih sebagai wilayah projek rintis dan pelaksanaan diteruskan ke FELDA Wilayah Jengka, Terengganu dan lain-lain wilayah.
Impak/Output 
  • Bagi memastikan program ini mampu mencapai objektifnya, satu sesi dialog interaktif bersama ibubapa dan juga pengurusan sekolah diadakan di penghujung program selepas selesai sesi bersama calon UPSR dan SPM 2019.
  • Sesi dialog interaktif ini bertujuan untuk membincang penambahbaikan pendidikan pelajar terutamanya calon UPSR dan SPM 2019.
  • Pelaksanaan sesi ini juga mampu memberi kesan dan impak agar pelajar-pelajar tersebut mampu berada di tahap yang lebih berjaya daripada tahap sekarang di samping meningkatkan pencapaian akademik sekaligus melonjakkan kelestarian kejayaan pendidikan generasi baharu FELDA .

Program Siri 1 FELDA Wilayah Raja Alias- Calon UPSR 2019 (7 Mac 2019)

 

Program Siri 2 FELDA Wilayah Jengka- Calon SPM 2019 (18 April 2019

qr code 2903
Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan, Menara FELDA, Platinum Park, No. 11, Persiaran KLCC, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia.
No. Tel: 03 2191 2191| No. Faks: 03 2191 2590 | Emel : [email protected]

Paparan terbaik menggunakan pelayar popular dan terkini dengan minimum resolusi 1280 x 1024 piksel dan ke atas.

socmed1 socmed2 socmed3  socmed4  socmed4  socmed1